WORKSHOP ON ADVANCED WATER & WASTEWATER TREATMENT TECHNOLOGIES

	1 st DAY, 19 th January, 2011 (Wednesday)					
Sr. No.	Time	Faculty Name	Title of the Lecture	Lecture Duration		
	9:30 to 10:00 am	Participants Registration & High Tea				
	10:00 to 10:30	Key note Address				
	am					
1.	10:30 to 12:00	Mr. Vijay Katharani,	Water Quality and	1.5 hrs.		
	pm	GJTI	need for Advanced Water			
			Treatment Technologies			
2.	12:00 to 1:30 pm	Prof. J. H. Patel,	Chlorination & Advanced	1.5 hrs.		
		BVM	Disinfection (Ozone & UV)			
	LUNCH BREAK (1:30 pm TO 2:15 pm)					
3.	2:15 to 3:15 pm	Prof. Santosh Kolte,	Ion Exchange Technology	1 hrs		
		Nirma University	combinations for ecofriendly			
			water desalination			
	TEA BREAK (3:15 pm TO 3:30 pm)					
4.	3:30 to 4:30pm	Mr. Ajay Shah,	Operation and Maintenance of	1 hrs.		
		Director, Aquafil	Water Treatment Plant to			
		Polymers Pvt. Ltd.	Improve Performance			
5.	4:30 to 5:30 pm	Prof. Pradeep	Pre-treatment of Polluted	1.5 hrs.		
		Kumar, IIT Roorkee	River Water by Riverbank			
			Filtration.			

2 nd DAY, 20 th January, 2011 (Thursday)					
Sr. No.	Time	Faculty Name	Title of the Lecture	Lecture Duration	
	High Tea (10:00 to 10:30 am)				
1. 2.	10:30 am to 11:30 pm 11:30 to 1:30 pm	Dr. Ganesh Prasad, Consultant Dr. N. S. Varandani, LDCE	"Plasma Gasification and Energy recovery from Industrial wastewater" or "Industrial Wastewater Treatment through Plasma Technology". Advanced anaerobic wastewater treatment	1 hrs. 2 hrs.	
		LUNCH BREAK	technologies (1:30 pm TO 2:15 pm)		
3.	2:15 to 3:45 pm	Dr. K. N. Sheth, Director, SSES	Removal of Toxic Metals by adsorption using adsorbents prepared from agro-waste	1.5 hrs.	
	Tea Break (3:45 to 4:00 pm)				
4.	4:00 to 5:30 pm	Ms. Huma Syed, LDCE	Advanced Aerobic Wastewater Treatment	1.5 hrs.	
4.	4:00 to 5:30 pm				

3 rd DAY, 21 st January, 2011 (Friday)						
Sr. No.	Time	Faculty Name	Title of the Lecture	Lecture Duration		
	High Tea (9:30 to 10:00 am)					
1.	10:00 am to 11:30 am	Dr. R. A. Christian, SVNIT	Reactors and WTP efficiency - a Fuzzy approach	1.5 hrs.		
2.	11:30 to 1:00 pm	Dr. Akshay Bhargav, CEPT Visiting Faculty	Technological options for the treatment of distillery wastes	1.5 hrs.		
3.	1:00 to 2:00 pm	Ms. Huma Syed, LDCE	Advanced Filtration – for wastewater treatment	1 hrs.		
		LUNCH BREAK	(2:00 pm TO 2:45 pm)			
4.	2:45 to 4:15 pm	Prof. Santosh Kolte, Nirma University	Significance of Pre- Chlorination in Wastewater treatment	1.5 hrs.		
			Biotowers as the rectification mechanism			
	Tea Break (4:15 to 4:30 pm)					
5.	4:30 to 5:30 pm	Dr. Shashikant Kamble, CSMCRI	Membrane Technology - Advanced Water & Wastewater Treatment	1 hrs.		

4 th DAY, 22 nd January, 2011 (Saturday)						
Sr. No.	Time	Faculty Name	Title of the Lecture	Lecture Duration (1.5 hrs.)		
	High Tea (9:30 to 10:00 am)					
1.	10:00 to 11:30 pm	Dr. A. K. A. Rathi, CEPT University	Recycle & Reuse of Wastewater	1.5 hrs.		
2.	11:30 to 1:00 pm	Ms. Seema Bhale, Env. Consultant & Prof. Nirav Shah, M. S. University	Membrane Bioreactor – for recycle & reuse of sewage – case study	1.5 hrs.		
3.	1:00 to 2:00 pm	Mr. Anuj Malhotra, MD, REFLOW	Decentralized Wastewater Treatment System	1 hrs.		
	LUNCH BREAK (2:00 pm to 2:45 pm)					
4.	2:45 to 4:15 pm	Dr. U. D. Patel, DJMIT	Electrochemical Treatment – Advanced wastewater treatment	1.5 hrs.		
		Tea Break (4:15 to 4:30 pm)				
5.	4:30 to 5:30 pm	Mr. Harshal Parikh, VMS	Packaged Sewage Treatment Plant for Recycle & Reuse of Sewage – Case Study	1 hrs.		
6.	5:30 to 6:00 pm		TEST			